Srijeda, 06. veljača 2008. - Umro Stipe Stipić

        U 78. godini umro je Stipe Stipić, dipl.ing, poznati križevački stručnjak za vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo. Radio je u Kutjevu, Stankovcima i koprivničkoj "Podravki", a najdulje u Križevcima kao referent za vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo, savjetnik u Poljoprivrednoj službi, predavač na Višoj poljoprivrednoj školi.
        Cijeli svoj radni vijek posvetio je unapređenju uzgoja loze i proizvodnji kvalitetnih vina u potkalničkom kraju ali i u cijeloj Hrvatskoj jer je svoje bogato iskustvo neštedimice prenosio vinogradarima i vinarima u svojim stručnim člancima u časopisim, te savjetima u poljoprivrednim emisijama na radiju i stručnim savjetima na vinogradaskom portalu www.vinogradarstvo.com. Autor je Vinogradarskih priručnika, jedan od pokretača izložbi križevačkih i županijskih izložbi vina, te osnivanja udruge vinogradara i vinara "Bilikum".
        Za promicanje vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, Stipe Stipić je 2006. dobio Priznanje Grada Križevaca, povodom Dana grada 24. travnja. Pogreb Stipe Stipića bit će u petak, 8. veljače u 15 sati na Gradskom groblju u Križevcima.