Izložba vina "Vinea" 2006.

Završila izložba vina "Vinea" 2006 

        Proteklih nekoliko tjedana Vinica je živjela u znaku onog po čemu je poznata diljem županije, regije i države: vinu. Upravo je slavljenju vina, podizanju njegove kvalitete i kulture ispijanja posvećena izložba vina koju svake godine organizira udruga vinara Vinea iz Vinice. Ove godine već šesti put.

        Cjelokupna događanja dosegnula su vrhunac proteklog vikenda kada su sva prikupljena vina bila izložena. Kao što je bilo najavljeno, prezentacija vina obavljena je petak, 3. ožujka u prostorijama Osnovne škole Vinica.

        Izložba je svečano otvorena u 11 sati, a otvorenju su prisustvovale brojne ličnosti iz lokalne i regionalne vlasti i, naravno, velik broj vinogradara, vinara, enologa i poduzeća vinogradarske i podrumarske opreme.


        Uz domaćine, predsjednika udruge gospodina Zvonka Rožmarića i načelnika općine gospodina Marijana Kostanjevca, otvorenju su prisustvovali i predstavnici susjednih općina. Predstavnik Županije bio je zamjenik župana gospodin Miljenko Ernoić, a nakon službenog programa svojim je dolaskom sve prisutne počastio župan Varaždinske županije gospodin Radimir Čačić i bivši ministar zdravstva gospodin Andro Vlahušić.

        U ime organizacijskog odbora svima prisutnima obratio se gospodin Stjepan Kovačić, a kratak osvrt na kvalitetu vina i smjernice kojih bi se ubuduće trebali pridržavati vinari dala je predsjednica ocjenjivačke komisije gospođa Marija Kuščar.

        Kao što je bilo spomenuto, izložba je održana u prostorijama Osnovne škole Vinica na čemu se Udruga zahvalila prisutnoj ravnateljici gospođi Anici Hrnčić. Svojim radovima i scenskom nastupom izložbu su dodatno obogatili učenici OŠ Vinica, učenička zadruga "Vrčeki", folkloraši i tamburaši.

        Nakon otvorenja prisutni su pozvani na degustaciju vina i svečani ručak.

        Vinski bal na kojem su izlagačima svečano uručene diplome održan je u nedjelju, 4. ožujka u vatrogasnom domu u Vinici.