18.12.2007. - Dodijeljen Županičin pehar 2007.

        U organizaciji Sisačko-moslavačke županije - Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva održan je treći izbor te svečano proglašenje Županičina vina SMŽ za 2007.godinu.

        Komisija za ocjenu, a koju su osim vinara SMŽ, predsjednika vinarskih Udruga, djelatnika savjetodavne službe i novinara, predvođenih somelierom Željkom Brezovečkim na ocjeni je imala sedam škrleta u kategoriji profesionalaca, 24 u kategoriji amatera i po prvi kupinova vina, njih osam.

        Na temelju kušanja i ocjena  Županičin pehar za najbolji ovogodišnji škrlet u kategoriji profesionalaca dodijeljen je  Vinariji  Vladimira Mikše. Drugo je mjesto pripalo Vinariji Miklaužić Marka Miklaužića, a treće OPG Marinčić, Ante Marinčića.

        U kategoriji vinara amatera najbolji je škrlet Gabrijela Kovačića iz Udruge vinogradara i voćara Škrlet iz Popovače. Drugo mjesto kod amatera pripalo je Ivanu Kosovcu, a treće Miji Ožvaltu.

        Županičin pehar za najbolje kupinovo vino zaslužio je Ante Zlatar, koji je iza sebe ostavio Nikolu Petkovića i Zvjezdanu Mikšić.

Snježana Sabo