Uvodno slovo: Prvi hrvatski vinogradarski portal-1

        U postojbini "Križevačkih štatuta" proslavljamo dvije godine rada projektu Prvog hrvatskog vinogradarskog portala - Internet stranica o vinogradarstvu, vinarstvu i podrumarstvu.

        Naime, na adresi www.vinogradarstvo.com i od 05.06.2006. na adresi www.vinogradarstvo.hr nalazi se mnoštvo informacija i savjeta s popratnim fotografijama, namijenjenih u prvom redu vinogradarima hobistima i malim proizvođaćima, koji cijene znanstvena dostignuća u proizvodnji grožđa i vina, i teže da pravovremenim radovima u vinogradu i podrumu podignu kvalitetu proizvedenog vina i smanje uporabu kemijskih sredstava kako bi  što manje ugrozili prirodu, a ipak dobili visokokvalitetno vino.

        Na grafićki vrlo atraktivnim stranicama nalaze se glavna poglavlja Vinogradarstvo, Vinarstvo i Podrumarstvo. Uz to možete pronaći Preporuke za zaštitu vinove loze prognoznih službi županijskih HZPSS-a, aktualne savjete i zanimljivosti, te abecedni rjećnik korištenih strućnih izraza. Tu će te pronaći najnovije vijesti i zanimljivost i naravno "Križevaćke štatute".

        Stranice se dopunjuju i ažuriraju dnevno, ovisno o potrebi, najmanje jednom tjedno.

        Na ovoj web adresi, na jednom mjestu, bez prekapanja po mnoštvu literature, može se proćitati sve od najućestalijih bolesti i štetnika vinove loze pa preko savjeta o pravilnim postupcima prerade grožđa do savjeta kako sprijećiti i lijećiti bolesti i mane vina.

        Kako uz dobru kapljicu ide i veselo društvo, objavili smo kao zasebnu cjeline Kulturu pijenja vina i ''Križevaćke štatute'', najpoznatije regule po kojima se treba ponašati u veselim društvima i pajdašijama.

        Želja autora je da ove stranice postanu okupljalište vinogradara iz cijele Hrvatske, a da bi to što prije ostvarili, otvoreni smo za svaku suradnju i dobronamjernu pomoć. Zbog potrebne interakcije s ćitateljima postavili smo i Vinogradarski forum koji je već u samo poćetku potvrdio svoju svrhu.

        Stranice su još u izradi te nemojte zamjeriti na greškama koje dnevno otklanjamo. Savjetujemo Vam korištenje izbornika ili poveznice Arhiva iz izbornika koje će Vam omogućiti najbolji pregled materijala objavljenih na našim stranicama.

        Za sve informacije, sugestije i primjedbe pišite nam na našu adresu elektroničke pošte.